Gradnja Bazena

Luxury pools

Exclusive pools especially for you

See more

Luxury pools for villas

Luxury pools stand out in design, quality of pool equipment, size, built-in attractions and performance. For those who want more than just a pool, a well-equipped luxury pool is a good choice. Exclusive pools are always made custom-made, in most cases of concrete with a pool finish of your choice, most often ceramic tiles. And for additional luxury in the pool, the choice of pool attractions and the highest quality equipment is important. Therefore, for luxury pools, we recommend the following equipment below.

Otok Hvar luksuzni bazen

Grijanje bazena

Ugradnja bazenskog grijanja će produljiti sezonu kupanja i uživanja na bazenu. Najefikasniji način grijanja bazena je preko dizalice topline (toplinska pumpa). Moguće je također bazen dogrijavati preko postojećeg sustava za grijanje objekta bilo da se radi o solarima ili nekom drugom načinu grijanja, u tom slučaju se ugrađuje izmjenjivač topline. Za manje bazene moguće je dogrijavanje električnim grijačima, ali iako je električki grijač najjeftiniji za ugradnju, to je najmanje ekonomičan način grijanja.

Led svjetla

Uz pomno izabrana bazenska svjetla vaš bazen će na večer izgledati neodoljivo. Postoji nekoliko vrsta led svjetala, razlikuju se po boji svjetla, te mogu imati INOX ili ABS završni okvir. Moguće je preko daljinskog upravljača kontrolirati rad led rasvjete u bazenu te mijenjati boje.

Upravljanje bazenom preko mobilne aplikacije

Moguće je pratiti i kontrolirati rad bazenskih sustava putem mobilne aplikacije na Android ili iOS mobilnim uređajima. Za rad takve aplikacije potrebno je ugraditi Wi-Fi modul preko kojeg se može kontrolirati i pratiti rad svjetala na bazenu, doziranja dezinfekcije, temperature bazenske vode, prekrivača, te rada pumpi.

Bazenski slap

Bazenski slap je luksuzni vodeni efekt koji pruža dodatni ugođaj u bazenu, moguće ga je ugraditi kao zaseban element od INOX-a, a moguće ga je i uklopiti u element okoliša kao što je zid ili kameni vodopad.

Rubni kamen i opločnici za bazen

Kod stvaranja luksuznog bazena svaki detalj znači, tako i kvalitetan obrub bazena. 

Bazenske rešetke od keramike

Poseban detalj u vašem bazenu čine keramičke preljevne rešetke za bazen. Preljevne bazenske rešetke od keramike daju dodatni luksuz vašem bazenu.

Automatsko doziranje i elektroliza

Kemijski tretman vode je bitan kako bi voda u bazenu bila sanitarno ispravna i bistra. Da bi to postigli treba eliminirati štetne mikroorganizme u bazenu poput algi, bakterija i virusa. Postoji nekoliko načina na koje se to postiže. Najefikasniji su stvaranjem klora elektrolizom soli, te doziranje tekućeg klora i pH minusa u bazensku vodu. Pored navedene elektrolize i automatskog doziranja postoji i drugi načini automatske dezinfekcije poput tehnologije iona srebra, titanija, bakra, te mogućnost doziranja broma i aktivnog kisika. Navedeni sustavi rade na principu automatskog mjerenja parametara i doziranja.

Dubrovnik bazen Orasac 2 - veća slika

NUF filtracija

NUF filteri su zasnovani na primjeni medicinske tehnologije u filtraciji bazena. NUF filtracija ne dozvoljava virusima, algama i bakterijama prolaz kroz filter te ih na taj način odstranjuje iz bazenske vode, te kao rezultat imamo čistu vodu uz minimalnu razinu klora u bazenu. Kod bazena koje koriste NUF filtraciju imate osjećaj da se kupate u izvorskoj vodi.

Automatska tenda

Automatska tenda u danima kad se bazen koristi štiti bazen od gubitka topline, a zimi od nečistoća. Automatska tenda ima mogućnost automatskog zatvaranja kod promjene vremena te štiti bazen i kad vi niste tu.

Žuboreća plaža za ležanje

Žuboreća plaža se ugrađuje u plitkom dijelu bazena, na način da se ugradi veći broj INOX mlaznica malog promjera koje rade na principu upumpavanja zraka u bazensku vodu pritom stvarajući dojam kao da voda ispod vas vrije. Na žuboreću plažu moguće je ugraditi dodatne ležaljke tako da je dojam užitka potpun. Uživajte ležeći u plićaku dok se hladite u bazenu.

Infinity bazeni i preljevni bazeni

Infinity bazen uvijek daje dodatni luksuzni izgled vašem bazenu. Kod preljevnog bazena voda je u razini s plažom bazena te se preko preljevnog kanala prelijeva u kompenzacijski bazen. Ovakvi bazeni podnose veći protok kupača te se na njih ugrađuju filteri većeg kapaciteta filtriranja bazenske vode. Infinity bazen posebno dolazi do izražaja tamo gdje imate dobar pogled. Rub bazena se spaja s pogledom što stvara dojam da je bez kraja.

Masažne mlaznice

Masažne mlaznice stvaraju dodatni užitak, imate veliki izbor masažnih mlaznica, na primjer masažne mlaznice voda-zrak, gejziri s mjehurićima zraka, a kao posebna atrakcija za manje bazene može se instalirati protustrujno plivanje.

Bazenska obloga

Bez obzira na opremljenost bazena, bazenska obloga je ona koja daje finalni izgled i dojam bazena, možemo vas savjetovati oko izbora bazenske obloge sukladno vrsti i namjeni bazena.

Postoji široka paleta završnih bazenskih obloga, na primjer porculanske pločice, Pebbletech, stakleni mozaik ili Aquabright.

Ask for more information

Please enter your name!
Please enter a valid email address!
Please accept our privacy policy

Distributer of

NUF Filtration
Canadian Spa International
AquaBright
62129b75ac9a6779944429.pn
Contact us